top of page

Duurzame gezinswoningen

Bijgewerkt op: 25 feb. 2023

Op dinsdag 12 april 2022 ondertekenden Matthieu van Olffen (directeur en bestuurder van woningstichting Wierden en Borgen) en Jan van der Meer (directeur VDM Woningen uit Drogeham) het contract voor de bouw van 11 kleine gezinswoningen aan de Poelsnip in Bedum. Aannemer en grootschalige prefab bouwer VDM woningen ontwikkelt de duurzame, aardbevingsbestendige, energiezuinige en gasloze woningen. In juni van dt jaar zijn de de bouwwerkzaamheden gestart en de woningen worden in december 2022 opgeleverd.

Ondertekening overeenkomst
Het contract wordt getekend en VDM kan aan de slag

Op de foto van links naar rechts: Cees Kuipers (projectleider vastgoed bij Wierden en Borgen), Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder woningstichting Wierden en Borgen), Jordy Bergman (projectleider bij VDM) en Jan van der Meer (directeur VDM woningen).

Project impression
Artist impression van het project

Bedum

Bedum is een plaats in de gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen (In Groningen zeggen ze Beem). Het dorp Bedum was tot en met 2018 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Het dorp ligt op ongeveer 6 to 7 kilometer ten noorden van de provinciale hoofdstad Groningen en is gelegen aan het Boterdiep en de spoorlijn van Delfzijl naar Groningen.


Wonen aan de Poelsnip

De Poelsnip in Bedum is een mooie straat in de populaire wijk Ter Laan. In de duurzame woning vindt u op de begane grond een woonkamer met keuken, een hal, een toilet. Er gaat een dichte trap naar boven en onder de trap zit een handige trapkast.

Duurzame woningen
Duurzame woningen aan de Poelsnip in Bedum

Impressie van de nieuwbouw aan de Poelsnip. Bijzonder aan de woningen is het silhouet van de skyline van Bedum op de zijgevel.


Duurzame HSB woningen
De Skyline is duidelijk zichtbaar bij de oplevering

Boven zijn 2 slaapkamers, een badkamer en een bergruimte. In de bergruimte en technische ruimte staat de Nilan Compact P warmtepomp. Ook kunt u in dezelfde ruimte nog een wasmachine en droger kwijt. Er is daarnaast nog een vlizotrap naar de zolder. Achter de woningen komt nog een fietsenberging van ongeveer 6 m2. Tegenover de woningen worden door de gemeente nog ruime parkeerplaatsen aangelegd.

Locatie Poelsnip in Bedum
De plek waar de woningen aan de Poelsnip worden gebouwd

De woningen worden natuurlijk gebouwd zonder gebruik te maken van aardgas. Ze zijn voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning, luchtverwarming en actieve luchtkoeling door middel van een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp die tevens voor voldoende warm water zorgt. De Nilan Compact P wordt door een groeiend aantal corporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars en installateurs geselecteerd voor nieuwbouwprojecten, onder andere omwille van onderstaande voordelen.


Voordelen Nilan Compact P ventilatie warmtepomp

• Geen buitenunit of grondboring nodig - geen extra kosten en minder onderhoud

• Actieve koeling via de ventilatie - geen oververhitting in de zomer, verlaging luchtvochtigheid en meer comfort voor de bewoners

• Plug & play installatie - alle onderdelen inclusief de boiler zijn in één toestel geïntegreerd

• Normale aansluiting van 220V/16A is voldoende - geen dure extra infrastructuur nodig

• Footprint van slechts 0,54 m2 - meer nuttige ruimte voor de bewoners

• Zeer lage Total Cost of Ownership

• Uitgebreide remote service mogelijkheden


Nog meer voordelen van de Compact P ventilatie warmtepomp zijn hier te vinden.


Op donderdag 22 september werd de vlag uitgehangen voor het bereiken van het hoogste punt! André Giezen (manager Vastgoed van Wierden en Borgen) en Pieter Bouma (hoofd Planontwikkeling van VDM Woningen) kijken toe op een voorspoedige bouw en kijken uit naar het eindresultaat.

Hoogste punt duurzame woningen met Nilan Compact ventilatie warmtepomp
Het hoogste punt is inmiddels bereikt
Wierden en Borgen

Woningstichting Wierden en Borgen verhuurt ruim 7000 sociale, veilige, betaalbare en liefst ook nog duurzame huurwoningen in de provincie Groningen. De stichting doet dat in de gebieden Het Hogeland, de Eemsdelta, het Westerkwartier en in Groningen zelf.

Logo Woningstichting Wierden en Borgen
Woningstichting Wierden en Borgen
VDM Woningen

VDM Woningen is de specialist in het bouwen met houtskeletbouw, ook wel HSB genoemd. Houtskeletbouw is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige en beproefde prefab bouwmethode. Met deze snelle en betaalbare bouwmethode wordt relatief snel een uiterst duurzame en betaalbare woning gebouwd.


VDM mag zich zelfs grondlegger in Nederland noemen van deze techniek. In de jaren 70 haalde VDM deze prefab bouwtechniek voor een houtskeletbouw woning vanuit het verre Canada naar het Friese Drogeham in Nederland. Tegenwoordig is houtskeletbouw voor woningen tot meerdere verdiepingen een logische, snelle, duurzame en milieuvriendelijke bouwmethode. Bij VDM worden onder optimale omstandigheden in de fabriek diverse soorten woningen gemaakt en afgewerkt.

242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page