top of page

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid

Aan de rand van Twello, in de provincie Gelderland, ligt een bijzonder juweel: Zwembad De Schaeck. Niet alleen is het het warmste bad in de omgeving, het is ook een toonbeeld van duurzaamheid, betrouwbaarheid en technologische vooruitgang.

Als je De Schaeck betreedt, word je niet alleen verwelkomd door de gastvrije medewerkers, maar ook door een aangenaam binnenklimaat. Dit klimaat wordt mede mogelijk gemaakt door het Nilan VPL 55 klimaatsysteem. Voor degenen die minder bekend zijn met de technische wereld van klimaatbeheersing, is de Nilan VPL 55 meer dan zomaar een klimaatsysteem; het is een symbool van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Zwembad de Schaeck Twello
Zwembad de Schaeck in Twello

Na ruim 26 jaar trouwe dienst is het oude Nilan VPL 55 klimaatsysteem vervangen. Dit besluit onderstreept een belangrijk feit. De Nilan VPL 55 staat bekend om zijn lange levensduur, betrouwbaarheid en efficiëntie. Een periode van 26 jaar in constante werking (24 uur per dag, is 227.760 aan uren onafgebroken in bedrijf), vooral in een omgeving zoals een zwembad waar het systeem voortdurend wordt uitgedaagd, is opmerkelijk.

Nilan VPL  uit 1997
Nilan VPL 55 geïnstalleerd in 1997. Meer dan 227.760 uren operationeel geweest zonder storingen!

Door opnieuw voor de VPL 55 te kiezen, kon alle bestaande infrastructuur van de luchtkanalen grotendeels behouden blijven. Dit betekende niet alleen een naadloze overgang zonder grote constructieve aanpassingen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen en minder overlast tijdens de installatie.

De hernieuwde keuze voor de Nilan VPL 55 benadrukt niet alleen de tevredenheid over het systeem, maar getuigt ook van het vertrouwen in de duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie ervan voor de volgende 26 jaar. Het is bijzonder dat een systeem meer dan een kwart eeuw feilloos functioneert, zeker in de uitdagende omgeving van een zwembad waar het klimaatsysteem onophoudelijk op de proef wordt gesteld.

Nilan VPL 55 WTW unit
Nilan VPL 55 opnieuw geïnstalleerd in 2023. Op naar de volgende 26 jaar zonder zorgen en weinig onderhoud

Technologie van Nilan

Wat maakt Nilan's technologie zo bijzonder? De Nilan VPL 55 staat bekend om zijn lange levensduur, betrouwbaarheid en efficiëntie. Ontworpen voor zowel industriële als comfort ventilatie, kunnen deze units lucht volume eisen tot wel 12.000 m3/h aan. Het zijn actieve warmteterugwinning systemen met ook actieve koeling die warme, vochtige lucht afzuigen en frisse en gefilterde lucht weer inblazen. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, waarbij stof, geurtjes en vocht worden verwijderd. Kenmerkend voor alle Nilan systemen zowel residentieel als in de utiliteit is de lange levensduur wat de uiteindelijke TCO (Total Coast of Ownership) tot de beste in de markt maakt.


Duurzaamheid en Betrouwbaarheid met warmteterugwinning

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid met warmteterugwinning vaak afgekort als WTW, is een energiebesparende technologie die door Nilan als sinds 1974 wordt gebruikt om de energie (meestal in de vorm van warmte) die anders zou worden verspild, op te vangen en opnieuw te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld de warmte zijn die wordt uitgestoten door machines, industriële processen of zelfs door afgevoerde lucht in woningen en gebouwen. Door deze 'verspilde' warmte opnieuw te gebruiken, kunnen de energiekosten in Zwembad De Schaeck worden verlaagd en wordt de algehele energie-efficiëntie verbeterd. Het zorgt ook voor een optimaal, gezond en aangenaam binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid.

Nilan VPL series met FU Filtereenheid
Nilan VPL series met FU Filtereenheid

Wat onderscheidt de Nilan VPL 55 van andere systemen op de markt? Het integreert passieve warmteterugwinning met een warmtepomp die direct energie uit de lucht haalt. Bovendien wordt het standaard geleverd met een omkeerbaar koel/warmtesysteem dat de koel- en warmteterugwinning moduleert van 50% tot 100%.

De unit bestaat uit twee ventilatoren, één voor de invoer en één voor de afvoer, evenals een warmtepomp met compressor. Dit compacte ontwerp zorgt ervoor dat alle componenten zich op één plek bevinden, wat het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt.


CTS HMI 601

De VPL 31-125 wordt beheerd door het elektronische CTS HMI 601 besturingssysteem. Dit door ontwikkelde en zeer geavanceerde systeem biedt remote monitoring, regeling en besturingsmogelijkheden via een beveiligde verbinding en kan foutmeldingen of noodzakelijke filter wisselingen per e-mail rapporteren.

Daarnaast zijn alle benodigde sensoren, thermostaten en dergelijke zo veel mogelijk ingebouwd in de unit, wat de installatie vergemakkelijkt. Dit betekent lagere installatiekosten en een snellere installatie door een gekwalificeerde technicus.


FU Filtereenheid

De NILAN filterunit FU is speciaal ontworpen om vóór de VPL 55 te plaatsen. Deze unit is uitgerust met een buitenluchtfilter en een afvoerluchtfilter. Daarnaast bevat het een CO 2 Heatpipe (warmtepijp) die dient als een passieve voorverwarmer. Uniek in de markt. Er zijn twee gemotoriseerde kleppen geïntegreerd in zowel de buitenlucht- als de afvoerlucht secties, direct vanuit de fabriek. Alle sensoren – voor druk, temperatuur en de positie van de kleppen – zijn intern verbonden via diverse aansluitingen. Dit ontwerp voorkomt installatiefouten en verlaagt de installatiekosten aanzienlijk. Duurzaamheid en betrouwbaarheid gegarandeerd.


Samengevat, terwijl Zwembad De Schaeck de warmte en gastvrijheid van Twello symboliseert, vertegenwoordigt de hernieuwde keuze voor de Nilan VPL 55 hun toewijding aan technologische excellentie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het is niet alleen een investering in een apparaat, maar in de toekomstige kwaliteit van de ervaring voor elke bezoeker.


De Schaeck in Twello
Zwembad De Schaeck in Twello met onder kantoor en restaurant gedeelte
Hollander Techniek

Hollander Techniek uit Apeldoorn is verantwoordelijk voor de technische implementatie en onderhoud bij dit project. Hollander Techniek staat symbool voor een authentiek Nederlands familiebedrijf. In de loop van meer dan 45 jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een eenvoudige installateur tot een veelzijdige totaalinstallateur en system integrator. Ondanks deze groei is het familiegevoel altijd sterk bewaard gebleven.


GO GREEN BY NILAN

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid van Nilan

117 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page