top of page

ModuFair en Circulaire appartementen

Bijgewerkt op: 12 nov. 2023

Woensdag 14 juni 2023 werd een belangrijk moment gemarkeerd in Kampen. Belangrijke vertegenwoordigers, waaronder wethouder Jan Peter van der Sluis van de gemeente Kampen en leidinggevenden van deltaWonen waaronder Evert Leideman en Robert-Jan Mellema, directeur van Janssen de Jong Bouw, onthulden de bouwplannen voor 63 ModuFair en Circulaire appartementen aan de Ommelandsingel. Dit markeert niet alleen een nieuwe fase in de herontwikkeling van de Hanzewijk, maar luidt ook een innovatieve bouwmethode in die aansluit bij de duurzame ambities van de betrokken organisaties.

energiezuinige en duurzame appartementen
Start bouw 63 energiezuinige en duurzame appartementen

ModuFair en circulaire concept

Het project onderscheidt zich door de toepassing van het innovatieve ModuFair bouwconcept, ontwikkeld door Janssen de Jong Bouw, een prestatie die al erkend is met de Circular Award voor duurzaamheid nog voor de bouw begon. Het design van het appartementencomplex is gericht op duurzaamheid, met een focus op materialen en een bouwstructuur die zowel aanpasbaar als demonteerbaar zijn. Een belangrijk kenmerk van de appartementen is de geïntegreerde Nilan Compact P2, een geavanceerd klimaatsysteem dat unaniem geselecteerd is als de beste industriële toepassing voor een alles-in-één klimaatoplossing. Dit systeem draagt bij aan de doelstellingen voor duurzaamheid van het project en verhoogt de levenskwaliteit en comfort van de bewoners.

ModuFair bouwconcept
Het ModuFair bouwconcept winnaar business award

Het bouwconcept vergemakkelijkt toekomstige aanpassingen of hergebruik op een andere locatie. Duurzame bouwmaterialen en functionele toepassingen zijn belangrijke aspecten van dit project. De Circular Award, een initiatief van het Ministerie van VROM, beloont jaarlijks projecten die de circulaire economie in Nederland bevorderen.


Bij dit ModuFair project worden ook de circulaire betonelementen van Geelen Beton toegepast. In de samenwerking tussen Geelen Beton en zusterbedrijf New Horizon wordt een belangrijke stap gezet richting duurzaamheid. New Horizon levert secundaire grondstoffen, zoals gerecycled zand en grind uit oud beton, die Geelen Beton vervolgens gebruikt voor de productie van hun prefab betonelementen.

circulaire betonelementen
De initiatief nemers van de circulaire betonelementen

Janssen de Jong Bouw, als initiatiefnemer van diverse ModuFair projecten, heeft besloten deze circulaire betonelementen standaard toe te passen in hun bouwprojecten. Dit besluit markeert een significante vooruitgang in de ontwikkeling van ModuFair, het modulaire woningbouwconcept van Janssen de Jong Bouw, dat niet alleen snel en betaalbaar is, maar ook nadrukkelijk focust op circulair bouwen.


ModuFair en Circulaire appartementen

De 63 nieuwe appartementen, gelegen tussen diverse straten en een wijkcentrum in Kampen, zullen bestaan uit twee gebouwen met drie- en vierkamer appartementen, voornamelijk bedoeld voor kleine huishoudens. De driekamerappartementen hebben twee slaapkamers. Deze duurzame appartementen vormen een aanvulling op de bestaande bouw en bieden voldoende ruimte voor groen en parkeergelegenheid.

Ventilatie warmtepomp
Alle 63 appartementen zijn voorzien van een Nilan Compact P2 klimaatsysteem

Nilan Compact P2

Vanzelfsprekend is gekozen voor de Nilan Compact P2 als compleet alles in één klimaatsysteem voor alle appartementen. Dit systeem is ontworpen om energie-efficiënt te zijn. Het maakt gebruik van warmteterugwinning en heeft een hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie, wat leidt tot een vermindering van het energieverbruik en lagere energiekosten. Het is een multifunctioneel apparaat dat verwarming, ventilatie, warm water en actieve koeling combineert zonder gebruik te maken van een buitenunit.

Ventilatie warmtepomp appartementen
Nilan Compact P2 alles in één klimaat systeem, slechts 0,54m2 ruimte voor een complete klimaatoplossing

Dit betekent dat het de behoefte aan meerdere afzonderlijke systemen vervangt, wat ruimte bespaart en de installatie vereenvoudigt. De Nilan Compact warmtepompen staan bekend om hun lange levensduur van 25 jaar of langer in combinatie met betrouwbaarheid, wat op de lange termijn kostenbesparingen met zich meebrengt en zorgt voor een lage TCO in vergelijking met andere oplossingen.


Herstructurering Hanzewijk Kampen

Het herstructureringsproject van de Hanzewijk, dat sinds 1990 plaatsvindt, staat bekend als een van de meest omvangrijke vernieuwingsprojecten in Nederland. Het hoofddoel van deze transformatie is het verbeteren van de leefbaarheid en de algehele kwaliteit van de wijk. In dit proces zijn ongeveer 740 verouderde woningen gesloopt, terwijl andere woningen een grondige renovatie hebben ondergaan.

Herstructurering Hanzewijk Kampen
Herstructurering Hanzewijk in Kampen
BouwNext Groep

De BouwNext Groep uit Ede heeft gezorgd voor de engineering van het energieconcept en de materialen. Bouwnext is toegewijd aan het begeleiden van verduurzamingsprocessen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, dit doen ze met behulp van hun uitgebreide ervaring en expertise. Samen met andere vakgebieden en belanghebbenden streeft Bouwnext naar het vinden van de meest ultieme oplossing. Ze bereiken dit door gebruik te maken van een mix van een open, deskundige en nieuwsgierige aanpak, te midden van de vaak voorkomende verschillende goede ontwerpoplossingen.


LKSVDD Architecten

De vormgeving en uitvoerbaarheid van dit project werden ontwikkeld door LKSVDD architecten. Dit architectenbureau uit Enschede is gedreven door een maatschappelijk geweten, creëert inspirerende locaties op een duurzame en digitale manier. LKSVDD denkt na over onze ecologische voetafdruk en streeft actief naar hergebruik en herbestemming. Ze ontwerpen flexibele gebouwen die klaar zijn voor de toekomst en bevorderen hiermee echte samenwerking.

LKSVDD Architecten
Alle tekeningen en rendering van LKSVDD Architecten

Janssen de Jong Bouw

Janssen de Jong Bouw heeft vestigingen in Son en Breugel, Hengelo, Arnhem en Hardenberg, en is een van de vooraanstaande bouwbedrijven in Nederland.

Let’s build happiness! Bij Janssen de Jong Bouw omarmen ze een vernieuwende benadering van bouwen, waarbij de behoeften van de gebruiker centraal staan. Het uitgangspunt is om samen met de opdrachtgever de optimale oplossing te realiseren, met een sterke nadruk op het opbouwen van goede klantrelaties. Onze tevredenheid is pas compleet wanneer u tevreden bent.


Hultsflier Installateurs

Hulstflier installateurs uit Zwolle is verantwoordelijk is voor alle technische installaties in dit ambitieuze en duurzame project. De expertise en jarenlange ervaring van Hultsflier Installateurs staan garant voor installaties van de hoogste kwaliteit, die niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar ook voorbereid zijn op de toekomst. Van het ontwerpen en implementeren van complexe elektrische systemen tot het zorgdragen voor geavanceerde verwarmings- en koeltechnieken, Hultsflier Installateurs dekt elk aspect van de technische infrastructuur.

Circulaire bouw met Nilan
Go Green by Nilan

233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page