top of page
WTW filters
WTW warmtepomp

Nilan WTW-warmtepomp voor energie-efficiëntie en comfort

Een Nilan WTW-warmtepomp, ook wel bekend als een warmteterugwinning (WTW)-systeem, is een geavanceerde technologie die zowel energie-efficiëntie als comfort biedt voor woningen en gebouwen. Dit innovatieve systeem, ontwikkeld door Nilan in 1974, maakt gebruik van warmte-uitwisselingstechnieken om warmte te hergebruiken en zo de verwarmings- en koeling behoeften te verminderen. In dit artikel zullen we de voordelen van een Nilan WTW-warmtepomp verkennen en ontdekken waarom het een uitstekende keuze is voor een duurzame en comfortabele leefomgeving.

Een van de belangrijkste voordelen van een Nilan WTW-warmtepomp is de energie-efficiëntie die het biedt. Het systeem maakt gebruik van een warmte terugwin systeem om de warmte die normaal gesproken verloren gaat bij ventilatie te hergebruiken. Dit betekent dat de Nilan warmtepomp de energie uit afgevoerde lucht haalt en deze overdraagt aan de verse lucht die wordt binnengebracht. Door deze warmte-uitwisseling wordt de energiebehoefte voor verwarming of koeling van de ingevoerde lucht aanzienlijk verminderd, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

Nilan Filters

WTW WARMTEPOMP

WTW warmtepomp

Een actieve koeling en een optimale luchtvochtigheid in uw woning. Naast verwarming en warm water bieden de Nilan WTW-warmtepompen, waaronder de Compact P en Compact S, ook actieve koeling. Dit betekent dat ze de mogelijkheid hebben om de temperatuur in uw woning of gebouw te verlagen op warme dagen. Het koelvermogen van deze systemen kan onder de juiste omstandigheden wel 10 graden Celsius aan ruimtekoeling leveren. Wat dit extra bijzonder maakt, is dat de Nilan WTW-warmtepompen niet alleen de temperatuur kunnen regelen, maar ook de luchtvochtigheid op een optimaal niveau kunnen houden. Dit is vooral belangrijk op vochtige dagen, waarbij het verlagen van de luchtvochtigheid zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Door de combinatie van actieve koeling en vermindering van de relatieve luchtvochtigheid  zorgen deze systemen voor een aangename omgeving, zelfs tijdens warme en vochtige dagen waarbij de buitentemperatuur oploopt tot boven de 30 graden. De komende jaren wordt er een groeiende vraag naar koeling verwacht, gebaseerd op verschillende bronnen. Actieve koeling in uw Nilan systeem zorgt voor een meer dan passend antwoordt.

BINNENLUCHTKWALITEIT

Nilan Combi Polar Top ventilatie

Een Een ander voordeel van een Nilan WTW-warmtepomp is de verbetering van de binnenlucht kwaliteit. Het systeem filtert de verse lucht die het gebouw binnenkomt, waardoor stofdeeltjes, allergenen en andere verontreinigende stoffen worden verwijderd. Tegelijkertijd verwijdert het systeem ook vocht (warmte en energie) uit de afgevoerde lucht, waardoor de kans op schimmelvorming en vocht gerelateerde problemen wordt verminderd. Met een Nilan WTW-warmtepomp kunt u genieten van een gezonde en comfortabele leefomgeving met schone, frisse lucht.
Geluidsarm en discreet. Nilan WTW-warmtepompen staan bekend om hun stille werking. In vergelijking met conventionele verwarmings- en koelsystemen produceren ze weinig geluid, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in woongebieden, kantoren en andere ruimtes waar stilte belangrijk is. Bovendien zijn de eenheden compact en kunnen ze vaak in kleine ruimtes worden geïnstalleerd, zoals technische ruimtes of kasten, waardoor ze discreet zijn en dus ook geen waardevolle vloeroppervlakte in beslag nemen. Op deze manier heeft u meer nuttige oppervlakte in uw woning of appartement.

DUURZAAMHEID

WTW unit

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
Nilan WTW-warmtepompen zijn een duurzame keuze voor verwarming en koeling, omdat ze gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen. Zeker bij actieve koeling zoals in de Compact P en S wordt in de zomer de WTW warmtepomp gebruikt om de energie uit de vochtige en warme buitenlucht te halen. Deze energie wordt dan opgeslagen in de geïntegreerde boilier die op deze manier dus eigenlijk 'gratis' wordt verwarmd. Nilan WTW-warmtepompen, zoals de Compact P en Compact S, bieden een scala aan voordelen voor energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid. Naast het hergebruiken van warmte, het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit, het bieden van warm watercomfort en het verminderen van de ecologische voetafdruk, kunnen deze systemen ook actief koelen en de luchtvochtigheid op een optimaal niveau houden. Door te investeren in een Nilan WTW-warmtepomp, kiest u voor een veelzijdige oplossing die zorgt voor een aangename leefomgeving gedurende het hele jaar, met efficiëntie en respect voor het milieu. Ervaar het comfort en de voordelen van een Nilan WTW-warmtepomp in uw appartement, woning of gebouw. Zie ook WTW unit.

bottom of page