top of page
WTW filters
WTW unit

WTW Unit

Een WTW unit van Nilan staat voor “WarmteTerugWinning unit" en is een systeem dat wordt gebruikt in de ventilatiesystemen van woningen, appartementen en gebouwen. Het doel van een Nilan WTW unit of WTW systeem is om energie te besparen door warmte terug te winnen uit de afgevoerde lucht en deze over te dragen aan de verse lucht die het gebouw binnenkomt.
 

In een WTW unit stroomt de afgevoerde en vervuilde lucht langs een warmtewisselaar, ook wel een warmteterugwinwisselaar of kruisstroomwisselaar genoemd. Deze wisselaar bestaat uit twee gescheiden kanalen: één voor de afgevoerde lucht en één voor de verse lucht van buiten. Terwijl de afgevoerde warme, vochtige en vervuilde lucht naar buiten stroomt, geeft het zijn warmte af aan de koude verse lucht die het gebouw binnenkomt. De beide luchtstromen in een warmteterugwinsysteem kruisen elkaar zonder met elkaar in direct contact te komen.
 

In een Nilan warmteterugwinsysteem stroomt de afgevoerde lucht en de verse toevoerlucht langs elkaar in gescheiden kanalen. Deze kanalen zijn gescheiden door een warmtewisselaar. De warmtewisselaar maakt het mogelijk dat warmte wordt overgedragen van de afgevoerde lucht naar de verse toevoerlucht, terwijl de twee luchtstromen fysiek gescheiden blijven. Hierdoor wordt warmte teruggewonnen zonder dat er vermenging of vervuiling van de luchtstromen plaatsvindt.


Dit ontwerp zorgt ervoor dat de verse toevoerlucht wordt verwarmd met behulp van de warmte van de afgevoerde lucht, waardoor energie wordt bespaard, maar tegelijkertijd wordt voorkomen dat eventuele verontreinigingen, geuren of vocht van de afgevoerde lucht worden overgedragen op de verse lucht. Hierdoor wordt de verse lucht voorverwarmd, wat resulteert in een energiebesparing voor het verwarmen van het gebouw.

WTW units voor balansventilatie zijn online te bestellen in onze webshop.

Nilan Filters

WTW UNIT

WTW unit

Een WTW unit van Nilan wordt al sinds 1974 geproduceerd en zijn in Europa al in meer dan ruim 2 miljoen installaties gerealiseerd. Sinds 1974 heeft Nilan een lange geschiedenis in de productie van WTW units. Gedurende al die jaren hebben ze consistent hoogwaardige ventilatieoplossingen geleverd. Met een indrukwekkend trackrecord van meer dan 2 miljoen geïnstalleerde systemen in heel Europa hebben Nilan WTW-systemen bewezen betrouwbaar en populair te zijn bij een groot aantal gebruikers. Deze uitgebreide ervaring en het vertrouwen van vele klanten illustreren de reputatie van Nilan als een toonaangevend merk in de sector van zowel warmtepompen, balansventilatie en warmteterugwinning. Dankzij hun voortdurende inzet voor kwaliteit en innovatie hebben Nilan WTW-systemen zich gevestigd als een betrouwbare keuze voor energiezuinige en comfortabele ventilatieoplossingen. Hierdoor wordt een WTW unit van Nilan veelvuldig gekozen, mede vanwege zijn energiezuinigheid, geavanceerde instel mogelijkheden, luchtzuivering en lucht optimalisatie. Hierdoor dragen ze bij aan optimaal binnenklimaat.

WTW SYSTEEM

WTW systeem

Een WTW systeem of balansventilatie oplossing (systeem D) van het Deense Nilan kan gemakkelijk aangepast worden aan persoonlijke behoeften.  Dankzij de uitgebreide instel mogelijkheden en de eenvoudige bediening. Een voordeel is ook dat je het systeem gewoon op afstand, via je smartphone kunt bedienen en raadplegen. Met een balansventilatie systeem wordt de binnenkomende lucht gefilterd, waardoor stof, pollen en andere verontreinigende stoffen worden verminderd. Tegelijkertijd wordt de afgevoerde lucht naar buiten gebracht, waardoor een continue toevoer van verse en schone lucht wordt gewaarborgd. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in de woning.
Comfortabel binnenklimaat: Een goed ontworpen warmteterugwinsysteem kan zorgen voor een gelijkmatige en constante toevoer van verse lucht, waardoor de luchtstroom en temperatuur in het gebouw beter kunnen worden gecontroleerd. Dit draagt bij aan een comfortabel en gezonder binnenklimaat waardoor we ons frisser en beter voelen.

WTW KOELING

Warmterugwinning met WTW

Alle Nilan balansventilatie systemen zijn uitgerust met geluidsisolatie om het geluid van buitenaf te verminderen. Dit kan vooral gunstig zijn als je in een drukke omgeving woont waar geluidsoverlast een probleem kan zijn.
Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van een warmte terug win systeem afhankelijk is van factoren zoals de kwaliteit van de installatie, het onderhoud en de juiste dimensionering voor de specifieke toepassing. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen die kan bepalen of een systeem geschikt is voor uw specifieke situatie en om de beste Nilan oplossing te vinden die past bij uw behoeften. Een Nilan WTW systeem met ingebouwde warmtepomp voor uw woning of appartement zorgt  voor een nog beter, schoner en gezonder binnenklimaat. Een aantal WTW systemen van Nilan kunnen namelijk ook actief koelen. Zorg ervoor dat uw systeem met regelmaat van nieuwe filters wordt voorzien. Alleen met schone filters zorgt u voor een optimale en perfecte werking en dus een betere luchtkwaliteit.

Zie ook WTW Warmtepomp.

bottom of page