top of page
Nilan
Waterijk Oesterdam

Waterrijk Oesterdam

Nilan warmtepompen

TOELICHTING COMPACT P VENTILATIE WARMTEPOMP WATERRIJK OESTERDAM

De 34 luxe hotel suites op Waterrijk Oesterdam zijn natuurlijk gasloos en worden van een optimaal binnenklimaat voorzien door middel van een Nilan Compact P ventilatie warmtepomp die werkt op elektriciteit wat deels wordt opgewekt met de op het dak aanwezige zonnepanelen. De innovatieve Nilan Compact P zorgt automatisch voor comfort ventilatie, verwarming in de koudere maanden, comfort koeling in de zomer en voor de productie van warm water. De energiezuinige en luxe hotel suites zijn altijd op de juiste temperatuur en worden voortdurend van schone en frisse lucht voorzien waardoor het comfort altijd optimaal is. Als gebruiker is het de bedoeling dat u geen omkijken heeft naar het systeem. Toch hebben we in het kort wat informatie voor u opgesteld in het geval u toch de kamer bijvoorbeeld van een andere temperatuur wilt voorzien. De thermostaat van het systeem bevindt zich op de unit, als u daar licht op drukt ziet u het onderstaande beeld op het display verschijnen.

Nilan Touchpanel
Touchpanel Nilan
 1. Toont de werkelijke temperatuur in de kamer.

 2. Toont de temperatuur van de buitenlucht gemeten in het ventilatie aanvoer kanaal.

 3. Toont de gemiddelde luchtvochtigheid over een periode van 24 uur.

 4. Toont de werkelijke temperatuur in de warmwaterboiler.

 5. Toont of het elektrische element in de boiler ingeschakeld is.

 6. Ventilatie snelheden, verdeeld over 4 standen.

 7. Informatie knop, hier kunt u zien wat de huidige status van de unit is.

 8. Toegang tot het menu instellingen.

 1. Wanneer u het symbool van de huidige temperatuur aanraakt zal deze de ingestelde temperatuur tonen. Deze temperatuur kunt u verhogen of verlagen door middel van de blauwe en rode pijltjes.
 2. Wanneer u de huidige watertemperatuur aanraakt van het boiler symbool zal deze de ingestelde temperatuur van het water in de boiler tonen.  Een instelling van tussen de 45˚ en 55˚ Celsius is normaal. Deze instelling is standaard ingesteld voor alle hotel suites en deze hoeft u normaliter niet te wijzigen.
 3. De ventilatie stand zal worden weergeven door het aantal donkere ventilatie bladen op het ventilatie symbool, de ventilatie werkt volledig automatisch!

Het systeem is verder zodanig afgesteld dat alle standaard en meest optimale instellingen iedere 24 uur opnieuw en automatisch door het systeem worden aangepast naar de waardes zoals die bij normaal gebruik van toepassing zijn. 

 

Voor extra comfort in de zomer beschikt de ingebouwde warmtepomp over een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht in de kamer kan afkoelen (top koeling) met behoud van een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid. Vanwege de lage luchtuitwisseling functioneert dit niet als een airconditioning. Door vocht (is energie) te onttrekken van de warme buitenlucht neemt de luchtvochtigheid af waardoor een aangenamer en comfortabeler klimaat ontstaat, zelfs wanneer de binnentemperatuur in de kamer hoog is. Deze warmte (energie) die uit de vochtige en warme buitenlucht wordt gehaald wordt door het systeem gebruikt om warm water mee te maken waardoor de temperatuur van het water in de boiler automatisch wordt verhoogd.

 

In geval dat tijdens een erg warme periode de hotel suite niet in gebruik is geweest en bij aankomst van nieuwe recreanten de temperatuur in de suite is opgelopen (er is immers geen waterverbruik geweest waardoor het koel vermogen beperkt is geweest) zal dit automatisch worden opgelost wanneer er weer gedoucht of op een andere manier water gebruikt wordt in de hotel suite.

 

Het uitgebalanceerde en innovatieve ventilatiesysteem in de kamer zorgt continue voor een gezonde binnenlucht. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit uw hotel suite wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. In het systeem zitten ook filters die zorgen voor minder stof in de lucht. Voor extra ventilatie kunt u natuurlijk ramen en deuren openzetten, dit is echter niet meer noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. In de winter verdwijnt hierdoor wel de warmte uit de villa en ontstaat hierdoor minder comfort. In de zomer kan er juist meer warmere lucht binnenkomen dan u wilt. Het is daarom verstandig ramen en deuren helemaal niet of langer dan een half uur open te zetten wanneer het koud of erg warm is. Kijk ook naar ons project met de Compact P ventilatie warmtepomp op Landgoed Bergvliet.

In de onderstaande video ziet u de werking van de Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.

bottom of page