top of page
Nilan
Landgoed Bergvliet

Landgoed Bergvliet

Nilan warmtepompen

TOELICHTING COMPACT P VENTILATIE WARMTEPOMP OP LANDGOED BERGVLIET

De luxe recreatie villa’s op landgoed Bergvliet zijn natuurlijk gasloos en worden van een optimaal binnenklimaat voorzien door middel van een Nilan Compact P warmtepomp die werkt op elektriciteit wat deels wordt opgewekt met de op het dak aanwezige zonnepanelen. De innovatieve Nilan Compact P zorgt automatisch voor comfort ventilatie, verwarming in de koudere maanden, comfort koeling in de zomer en voor de productie van warm water. De energiezuinige woningen zijn altijd op de juiste temperatuur en worden voortdurend van schone en frisse lucht voorzien waardoor het comfort altijd optimaal is. Als gebruiker is het de bedoeling dat u geen omkijken heeft naar het systeem. Toch hebben we in het kort wat informatie voor u opgesteld in het geval u toch de woning bijvoorbeeld van een andere temperatuur wilt voorzien. De thermostaat van het systeem bevindt zich op de unit, als u daar licht op drukt ziet u het onderstaande beeld op het display verschijnen.

Nilan Touchpanel
Touchpanel Nilan warmtepomp
 1. Toont de werkelijke temperatuur in de woning.

 2. Toont de temperatuur van de buitenlucht gemeten in het ventilatie aanvoer kanaal.

 3. Toont de gemiddelde luchtvochtigheid over een periode van 24 uur.

 4. Toont de werkelijke temperatuur in de warmwaterboiler.

 5. Toont of het elektrische element in de boiler ingeschakeld is.

 6. Ventilatie snelheden, verdeeld over 4 standen.

 7. Informatie knop, hier kunt u zien wat de huidige status van de unit is.

 8. Toegang tot het menu instellingen.

 1. Wanneer u het symbool van de huidige temperatuur aanraakt zal deze de ingestelde temperatuur tonen. Deze temperatuur kunt u verhogen of verlagen door middel van de blauwe en rode pijltjes.
 2. Wanneer u de huidige watertemperatuur aanraakt van het boiler symbool zal deze de ingestelde temperatuur van het water in de boiler tonen.  Een instelling van tussen de 45˚ en 55˚ Celsius is normaal. Deze instelling is standaard ingesteld voor alle Bergvliet villa’s en deze hoeft u normaliter niet te wijzigen.
 3. De ventilatie stand zal worden weergeven door het aantal donkere ventilatiebladen op het ventilatie symbool, de ventilatie werkt volledig automatisch!

Het systeem is verder zodanig afgesteld dat alle standaard en meest optimale instellingen iedere 24 uur opnieuw en automatisch door het systeem worden aangepast naar de waardes zoals die bij normaal gebruik van toepassing zijn. 

 

Voor extra comfort in de zomer beschikt de ingebouwde warmtepomp over een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht in de woning kan afkoelen (top koeling) met behoud van een optimale en gecontroleerde luchtvochtigheid. Vanwege de lage luchtuitwisseling functioneert dit niet als een airconditioning. Door vocht (is energie) te onttrekken van de warme buitenlucht neemt de luchtvochtigheid af waardoor een aangenamer en comfortabeler klimaat ontstaat, zelfs wanneer de binnentemperatuur in de woning hoog is. Deze warmte (energie) die uit de vochtige en warme buitenlucht wordt gehaald wordt door het systeem gebruikt om warm water mee te maken waardoor de temperatuur van het water in de boiler automatisch wordt verhoogd.

 

In geval dat tijdens een erg warme periode de woning niet in gebruik is geweest en bij aankomst van nieuwe recreanten de temperatuur in de woning is opgelopen (er is immers geen water verbruik geweest waardoor het koel vermogen beperkt is geweest) zal dit automatisch worden opgelost wanneer er weer gedoucht of op een andere manier water gebruikt wordt in de woning.

 

Het uitgebalanceerde ventilatie systeem in de woning zorgt continue voor een gezonde binnenlucht. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit uw woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. In het systeem zitten ook filters die zorgen voor minder stof in de lucht. Voor extra ventilatie kunt u natuurlijk ramen en deuren openzetten, dit is echter niet meer noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. In de winter verdwijnt hierdoor wel de warmte uit de villa en ontstaat hierdoor minder comfort. In de zomer kan er juist meer warmere lucht binnenkomen dan u wilt. Het is daarom verstandig ramen en deuren helemaal niet of langer dan een half uur open te zetten wanneer het koud of erg warm is.

In de onderstaande video ziet u de werking van de Nilan Compact P.

bottom of page