top of page
Waterontharder warmtepomp
warmtepomp waterontharder

Warmtepomp waterontharder

Natec water conditioner

NATEC ZACHT WATER

water conditioner boilers

Met de Natec water conditioner behandeld u water op een natuurlijke en duurzame manier zonder gebruik te maken van chemicaliën. Hierdoor heeft u de meest veilige oplossing tegen hechtende kalkaanslag en roest in de boiler van uw Nilan warmtepomp systeem! De Natec water conditioner zorgt voor een ongekend comfort en gemak in uw woning. Blijvende kalk op uw sanitair en in uw huishoudelijke apparatuur behoort definitief tot het verleden. Zelfs aanwezige kalkaanslag zal verdwijnen na de installatie van een Natec water conditioner. Gezond water om te drinken en een weldaad voor huid en haar dankzij de ongeëvenaarde en beproefde techniek uit Zwitserland. Het systeem is compact en heel makkelijk te installeren in de meterkast van uw woning.

NATEC WERKING

Natec Water conditioner en Syr filter

Een NATEC water conditioner is een duurzaam water behandeling systeem gebaseerd op het gebruik van permanent aanwezige magneten. In de compacte unit circuleert het water in een spiraalvormige wenteling om een groep van 5 gemodificeerde magneten van hoge kwaliteit. Deze magneten in combinatie met de speciale spiraalvormige waterstroom is een gepatenteerd en uniek systeem. Door de invloed van de magneten en de spiraalvormige beweging van het water ontstaat een verandering in de structuur van de in het water aanwezige ionen. Rond deze magneten is een specifieke en duurzame legering aangebracht voor de natuurlijke optimalisatie van de ionisatie in het water. Hierdoor wordt ook de levensduur van de boiler verlengd in uw ventilatie warmtepomp.

WARMTEPOMP VOORDEEL

waterontharder

Het aantal Gauss is perfect berekend en langdurig getest. Aan de binnenzijde van de specifieke roestvrijstalen doorvoer is eveneens een afscherming aangebracht om externe velden en invloeden te vermijden van buitenaf. Het magneetveld is niet meetbaar van buiten uit wat mede zorgt voor de optimalisatie van het water door het systeem. Als gevolg hiervan ontstaan microscopisch kleine kalkbrokjes in poedervorm die zich niet aan leidingen hechten. Al aanwezige kalkaanslag in bestaande leidingen worden op termijn ook opgelost. Daarnaast ontstaat door oppervlakte behandeling op de leidingen een passieve beschermlaag dier ervoor zorgt dat kalkaanslag voorgoed wordt voorkomen woning. Dit voorkomt kosten aan het elektrische element in uw warmtepomp boiler.

ECOLOGISCH
Ecologisch water

Geen bijkomende kosten en verspilling meer van uw huishoudelijk water. Een NATEC water conditioner functioneert autonoom, zonder elektriciteit en additionele chemische producten en is onderhoudsvrij. Door de toepassing van het NATEC systeem blijven leidingen, verwarmingselementen en andere kostbare apparatuur beschermd tegen kalkaanslag. Kalk in ons dagelijks water is een natuurlijk fenomeen. Planten, dieren en mensen hebben het nodig! Het is van essentieel belang dat dit bestanddeel onderdeel blijft uitmaken van ons kostbare water! Traditionele water ontharders verwijderen met een chemisch proces op basis van zout en harsen belangrijke mineralen uit ons drinkwater. Dit dagelijkse proces is een verspilling van kostbaar drinkwater en dus zeker geen duurzame oplossing.

NATUURLIJK WATER
Zuiver water

Een Natec systeem zorgt ervoor dat alle belangrijke mineralen behouden blijven. Naast het gezondheidsaspect is het met name voor de levensduur van uw warmtepomp belangrijk dat het water zijn mineralen behoudt. Diverse installaties tonen aan dat elektrische elementen in boilers niet of nauwelijks kalkaanslag vertonen. Slechts een lichte vorm van onschuldig en eenvoudig te verwijderen poeder heeft zich na 25 jaar gevormd op het element. Testen van de onafhankelijke en internationaal erkende Franse kennisinstelling voor de bouwsector, het CSTB (Centre Scientifique et Technique du Bâtiment) bevestigen dat elementen in huishoudelijke apparatuur niet of nauwelijks zijn aangetast met kalk aanslag indien gebruikt wordt gemaakt van een Natec water systeem

BEWEZEN TECHNOLOGIE

Natuurlijke waterontharder

Belangrijke en gezonde mineralen zoals calcium en magnesium zijn essentieel. Met een NATEC water conditioner worden deze behouden en blijven hierdoor belangrijke en noodzakelijke bestanddelen voor ons menselijk lichaam. Naast het gezondheidsaspect is het met name voor de levensduur van uw warmtepomp belangrijk dat het water zijn mineralen behoudt en dat de hardheid op een niveau blijft zodat de anode in uw warmtepomp boiler goed blijft functioneren. Sinds de start van productie in Zwitserland zijn vanaf 1982 meer dan 84.000 tevreden installaties uitgevoerd en is het product diverse malen bekroond met een gouden medaille voor innovatie en prestaties op het gebied van water behandeling. Een Natec voor uw huishoudelijk water is een must voor elke huishouding!

Belangrijke kenmerken van de NATEC water conditioner!

 • Kalk en ijzer afzetting in uw leidingen en op uw sanitair behoren definitief tot het verleden.

 • Beschermd de boiler van uw warmtepomp er zorgt ervoor dat hij aanzienlijk langer meegaat.

 • Bestaande kalkaanslag zal ook verdwijnen en een passieve beschermlaag gaat uw leidingen beschermen.

 • Water wordt effectief gezonder.

 • Water blijft al zijn belangrijke mineralen behouden.

 • Geen gebruik van elektriciteit en chemicaliën, onderhoudsarm.

 • Een duurzame NATEC water conditioner verspilt geen water. Dit in tegenstelling tot een traditionele waterontharder die gezamenlijk in Nederland meer dan 100 duizenden liters kostbaar water per dag verspillen en ons milieu vervuilen met zout en harsen.

 • Compact en eenvoudig te plaatsen (door erkende loodgieter) in uw meterkast. Bij verhuizing ook weer eenvoudig mee te nemen.

 • Besparing op uw energierekening en behoud van uw apparatuur.

 • Beste en meest duurzame oplossing in combinatie met uw duurzame warmtepomp of warmtepomp boiler.

 • Zacht water zonder zorgen.

 • Ook beschikbaar voor de utiliteitsbouw in grotere capaciteiten.

 • Lees ook het wetenschappelijke en informatieve artikel over water en de Natec op onze nieuws pagina.

 • Elke geproduceerde Natec die de fabriek in Zwitserland verlaat, ontvangt een eigen en uniek serie nummer. Na een uitvoerige test en controle procedure van de Natec water conditioner wordt door de fabriek aan elke koper een bankgarantie van 2 jaar gegeven. Uw geld is dus voor een periode van 2 jaar bij een Zwitserse bank in deposito gezet mocht het toestel niet aan de gestelde eisen voldoen. Wij nemen graag uw risico voor onze rekening.

Waterbehandeling

Drinkwater in Nederland

De kwaliteit van het drinkwatersysteem in Nederland behoort absoluut tot de top van de wereld. Bij ons komt het water zo schoon uit de kraan dat u het zonder zorgen kunt drinken en gebruiken. Geen levensmiddel in ons land staat onder strengere controle dan drinkwater. Gemiddeld komt zesenzestig procent van het drinkwater in Nederland van ons grondwater, het restant is gezuiverd oppervlaktewater. Grondwater komt gemiddeld van een diepte tussen de 40 en 200 meter. Het voordeel van dit water is dat het al redelijk schoon is. In het westelijk deel van ons land en met name aan de kust is het grondwater te zout. In deze regio’s gebruiken ze oppervlaktewater wat minder schoon is dan grondwater. Het zal ook meer gaan kosten om dit water te zuiveren, dus zullen de tarieven hier iets hoger liggen. Ongeveer de helft van het gebruikte oppervlaktewater komt uit de Maas en de Rijn. Het water in Nederland ondergaat een heel proces voor dat het gebruikt kan worden. In het midden en oosten van Nederland wordt vaak grondwater gebruikt als bron voor drinkwater.

Zuiveringsproces Grondwater

Voor het westen van Nederland is dat niet mogelijk, want van nature is grondwater aan de kust te zout. Uniek in Nederland is dat onder de duinen het grondwater wél zoet is. Die voorraad duinwater is niet groot genoeg om iedereen in dit gebied van voldoende drinkwater te voorzien.

Zuiveringsproces Duinwater

Daarom vullen we deze voorraad aan met voorgezuiverd rivierwater uit de afgedamde Maas. Samen met gevallen neerslag wordt dit duinwater.

Zuiveringsproces Oppervlaktewater
Waterhuishouding Nederland
bottom of page