top of page
Warmtepomp boiler
Warmtepomp boiler

Warmtepomp boiler

Veruit de meeste kantoren, woningen en appartementen in Nederland gebruiken een cv-ketel die werkt op aardgas voor het produceren van het sanitaire warm tapwater. Door gebruik te maken van een warmtepomp boiler kunt u een duurzame bijdrage leveren om tegen lagere energiekosten minder of zelfs helemaal geen aardgas meer te gebruiken hiervoor. Een Nilan warmtepomp boiler maakt namelijk slim gebruik van de al aanwezige energie in de omringende lucht. Dit kan zowel energie uit de buitenlucht zijn (zelfs als het vriest) als energie afgezogen uit de ventilatie lucht van de woning. Deze laagwaardige en gratis energie wordt door de warmtepomp efficiënt omgezet naar hoogwaardige en milieuvriendelijk energie. Deze energie is vervolgens in staat om het water in de ingebouwde boiler te verwarmen naar een temperatuur van ongeveer 60 graden.

 

Hierdoor is het dus mogelijk om warm sanitair tapwater te produceren zonder aardgas en indien u over zonnepanelen beschikt met (deels) zelf opgewekte stroom. De warmtepomp boiler onttrekt een groot deel van de energie om het warme tapwater te maken wordt uit de afgezogen lucht in de woning. Dit is de lucht uit de zogenaamde natte ruimtes zoals onze douche, toilet en ook de keuken. Omdat hier nog veel warmte (energie) in zit wordt hier door de ventilatie warmtepomp slim gebruik van gemaakt. Hierdoor is ook de hoeveelheid energie die nodig is om het water in de boiler op de gewenste temperatuur te krijgen veel minder dan bij een conventioneel systeem. Bij normale omstandigheden is de capaciteit die wordt geleverd door de warmtepomp ruim voldoende om aan de warm watervraag in de woning te voldoen. Voor uitzonderlijke situaties waar tijdelijk meer vermogen nodig is kan ook nog gebruik gemaakt worden van het standaard ingebouwde elektrisch verwarmingselement met een vermogen van minimaal 1,5 kW.

Warmtepomp boiler

WARMTEPOMP BOILER

Warmtepomp boiler

Een warmtepomp boiler is op deze manier een duurzame en goede oplossing om uw woning het gehele jaar door, 24 uur per dag van warm water te voorzien. Naast de ruime warmwater voorziening kan de Nilan warmtepomp boiler ook worden gebruikt om de woning van ventilatie te voorzien omdat warmtepomp en boiler gecombineerd zijn in één compact toestel. Hierdoor neemt de warmtepomp boiler ook weinig ruimte in beslag. Elke Nilan warmtepomp boiler heeft een automatisch anti-legionella programma, dat het drinkwater systeem wekelijks desinfecteert door voor een korte periode het water in de boiler naar een hogere temperatuur te verhogen waardoor de legionella geen kans krijgt. Een Nilan warmtepomp boiler heeft een aanzienlijk beter rendement dan een HR-ketel of een elektrische boiler en heeft bovendien heel weinig onderhoud nodig voor een goede werking.

WEINIG ONDERHOUD

Warmtepompboiler

Door de lage storingsgevoeligheid bij de warmtepomp boilers van Nilan is er normaliter slechts één onderhoudsbeurt per drie jaar noodzakelijk. Vaak is het dan alleen maar noodzakelijk om de magnesiumanode, die corrosie binnen het systeem voorkomt, te vervangen. Afhankelijk van de toepassing en gebruikt moet wel rekening gehouden worden met het tussentijds reinigen en/of vervangen van de filters in het systeem. Er zijn verschillende boiler capaciteiten beschikbaar, afhankelijk van het aantal personen in de woning maakt u een keuze hoe groot het water voorraadvat voor de woning moet zijn. Een warmtepomp boiler van Nilan wordt volledig in eigen beheer geproduceerd en staat bekend om zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en efficiëntie. Perfect voor gebruik in industriële, huishoudelijke en diverse commerciële toepassingen voor de productie en opslag van sanitair warm water.

ISDE SUBSIDIE

Warmtepomp subsidie

Sinds 1 januari 2016 is er de algemeen bekende ISDE subsidieregeling voor een warmtepomp boiler. Door deze extra subsidie wil de overheid huiseigenaren en bedrijven stimuleren om minder aardgas en meer duurzame energie te gebruiken voor het verwarmen van het sanitaire warme tapwater. De subsidie voor de Nilan boilers is er vanaf 1.100 euro per systeem. Over het algemeen is de subsidie goed voor zo'n 25 tot 50 procent van de kosten van de boiler, installatiekosten niet inbegrepen. Een normale 230V wisselspanning met randaarde is voldoende, waarbij de voorkeur is voor een aparte groep van 16A. De ondergrond is wel belangrijk omdat een gevulde boiler met een grotere capaciteit een gewicht van ongeveer 450 kilo kan bereiken wanneer hij volledig met water gevuld is. Informeer of u ook de CO2 uitstoot kunt verminderen door gebruik te maken van een Nilan warmtepomp boiler.

bottom of page