top of page

Woningstichting Het Grootslag kiest Nilan Compact S

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Nilan Compact S als de meeste complete en compacte alles in één ventilatie warmtepomp toegepast als volledige klimaatoplossing voor 12 appartementen in Hoogkarspel.

Ventilatie warmtepomp appartementen
Nilan Compact S ventilatie warmtepomp voor 12 appartementen in Hoogkarspel.

In juni 2020 startte bouwgroep Hecon uit De Goorn (gemeente Koggenland, Noord-Holland) met de realisatie en bouw van het nieuwbouwproject Reigersborg Noord IV, gelegen aan de Winterkoning in Hoogkarspel. Het moderne complex bestaat uit 6 energiezuinige beneden en 6 energiezuinige bovenwoningen die naast duurzaam ook allemaal voldoen aan een hoog niveau aan gebruikskwaliteit.


Duurzame woningen

De woningen zijn zeer duurzaam en energiezuinig. De gevel en dak isolatie waarden in combinatie met de luchtdichtheid van alle woningen zijn door woningbouwvereniging Het Grootslag aanzienlijk hoger gesteld dan de wettelijke eisen zoals die in het huidige bouwbesluit zijn vastgelegd. Ook de isolatiewaardes van de kozijnen is zeer duurzaam, daarnaast wordt iedere woning ook voorzien van 9 zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit.


Steenstrips en geen bakstenen

Opmerkelijk aan dit kleinschalige project is dat de gevelbekleding bestaat uit steenstrips, die op een isolatiepakket zijn geplakt. Op deze manier zijn de appartementen als het ware voorzien van een warme jas. Een ander bijkomend voordeel is dat het maken van deze isolatie strips voor minder CO2-uitstoot zorgt, dan het produceren van bakstenen. Daarnaast ogen de strips ook nog eens bijzonder fraai, ze zien eruit als echte bakstenen.

Naast de hoge isolatiewaardes heeft dit natuurlijk ook een gunstig effect op de energierekening van de bewoners. Ook hier is de Trias energetica van toepassing, hoe minder energieverlies en hoe meer energie duurzaam wordt opgewekt, hoe beter. Naar verwachting worden de woningen in december van 2020 opgeleverd door bouwgroep Hecon.

Nilan warmtepomp
Moderne appartementen voorzien van een Nilan Compact S ventilatie warmtepomp.

Alles in één klimaatconcept

Om de comfortabele levering van verwarming, top koeling, ventilatie en warm tapwater te waarborgen, worden de woningen voorzien van een energiezuinige kant en klare alles in één oplossing van Nilan: de compleet uitgeruste en modulerende Nilan Compact S ventilatie warmtepomp. Het compacte systeem van slechts 600 x 600 x 2250 mm zorgt voor de energiezuinige ventilatie van de woning, comfort verwarming, top koeling, passieve warmteterugwinning, actieve warmteterugwinning, productie van sanitair warm tapwater en de aansturing van de centrale bijverwarming.

Ventilatie warmtepomp
De Nilan Compact S neemt slechts 0,36m2 ruimte in beslag voor een volledige en duurzame klimaatoplossing.

Geen buitenunit meer nodig

Het systeem zonder buitenunit en ook zonder grondboring is bijzonder geschikt voor goed geïsoleerde eengezinswoningen, flats, appartementen en kleine kantoren die een ventilatie behoefte nodig hebben van maximaal 375 m3/h. Vanwege de compacte afmetingen neemt de ventilatie warmtepomp weinig kostbare ruimte in beslag en kan dus op zeer veel plaatsen geplaatst worden in de woning. Met balansventilatie en warmteterugwinning als basis voor duurzaam en comfortabel wonen wordt naast extra comfort ook een luchtkwaliteit van hoog niveau gegarandeerd voor de bewoners. Hierdoor kunnen de woningen luchtdicht(er) gebouwd worden. Daarmee treedt er minder warmteverlies op en wordt het energieverbruik sterk teruggedrongen.


Technisch installatie bedrijf

De installatie is ontworpen en wordt geïnstalleerd door L & B installatietechniek uit Workum die met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van ventilatie en warmtepompen het juiste adres is voor een maatwerkadvies met kwaliteitsproducten en een ervaren team van installateurs.


Ventilatie oplossing
De 12 woningen worden gebouwd door bouwgroep Hecon.

Bouwgroep Hecon

Hecon Bouwgroep staat bekend als innoverend familiebedrijf dat het vastgoed vraagstuk integraal aanpakt. Een bouwopdracht komt namelijk nooit voort uit de behoefte om enkel te bouwen. Opdrachtgevers bouwen vanuit een energetische, maatschappelijke of economisch behoefte. De integrale benadering zorgt voor oplossingen die veel verder gaan dan enkel het bouwen. Hecon draagt zo bij aan het oplossen van het woningtekort onder jongeren, creëert ruimte voor startups en maakt de wereld een stukje duurzamer door de bestaande woningvoorraad energetisch op te waarderen. Doen we dit alleen? Uiteraard niet! Met een afgewogen team van partners wordt het mogelijk om de diversiteit aan vragen te beantwoorden. Het familiebedrijf Hecon Bouwgroep zet elke dag haar kern in om de wereld iets mooier te maken.

676 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page