top of page

Subsidie Nilan Warmtepomp.

Bijgewerkt op: 20 dec. 2021

Met de Investeringssubsidie duurzame energie, afgekort ISDE, kunt u vanaf 1 januari 2018 een subsidie krijgen voor de aanschaf van een Nilan warmtepomp. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in november 2019 op basis van een door SEO Economisch gedaan onderzoek besloten dat het effectiever is om het gehele budget van de ISDE subsidies volledig in te zetten voor de verduurzaming van bestaande woningen en gebouwen. Daarom zal de ISDE met ingang van 1 januari 2020 niet langer open staan voor investeringen in woningen waarvoor de aanvraag van de omgevingsvergunning op of na 1 juli 2018 is ingediend bij de gemeente. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken.


Om nu nog in aanmerking te komen voor ISDE subsidie die betrekking heeft op een omgevingsvergunning die op of na 1 juli 2018 is afgeven moet er een aankoop verplichting van de warmtepomp zijn voor 1 januari 2020. Als u dus een getekende opdracht of orderbevestiging heeft voor deze datum en installeert u de warmtepomp voor 1 juli 2020 dan kunt u binnen 6 maanden na de installatie nog subsidie aanvragen in 2020. Aangeschaft betekent hier dus de verplichting tot koop en nog niet de betaling.


De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afgekort RVO, is verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. De subsidie bedragen voor de bestaande bouw zijn dan respectievelijk Euro 500 voor de Compact P met meldcode KA11822, Euro 650 voor de Compact S met meldcode 11826, een bedrag van Euro 2.300 voor de Compact P AIR 9 met de meldcodes KA11822 en KA11825 en voor de Compact P GEO 3, 6 en 9 krijgt u zelfs euro 3.300 terug met meldcodes KA11822 en KA11823 (GEO 3), respectievelijk KA11824 voor de GEO6 en KA14770 voor de GEO 9. Als particulier kunt u eenvoudig een aanvraag voor de Nilan subsidie indienen via de website van RVO. Hiervoor heeft u een DigiD nodig waarmee u de aanvraag zelf makkelijk kunt doen, gebruik daarbij de meldcodes zoals die voor Nilan op de apparatenlijst staan van het RVO. De codes staan nogmaals vermeld per systeem op de foto hieronder. Bedrijven dienen nog geen koopovereenkomst te zijn aangegaan wanneer u de subsidie aanvraagt.

Subsidie Nilan Compact P
Bij aankoop van een Nilan warmtepomp ontvangt u geld terug.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer met duurzame warmte worden verwarmd zoals bijvoorbeeld door een Nilan warmtepomp. Zo kan geld plus energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken en een groter wooncomfort willen bereiken ook nog eens financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.


De Investeringssubsidie duurzame energie voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling is gestart op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Zo was er voor 2016 tot en met 2020 € 70 tot 100 miljoen subsidie per jaar beschikbaar.

Subsidie duurzame energie
Subsidie beschikbaar voor duurzame energie

Door de subsidie wordt de zogenaamde ‘terugverdientijd’ natuurlijk korter. Uw investering is immers minder groot doordat u hiervan een gedeelte terug krijgt van de overheid. Ook het feit dat de gasprijs in 2018 en volgende jaren aanzienlijk gaat stijgen en de elektra prijs wat zakt, maakt dat deze ‘terugverdientijd’ korter wordt. Een voordeel is ook dat met behulp van een Nilan klimaatsysteem ook nog eens flink bespaard kan worden op de maandelijkse energielasten. Met behulp van voldoende zonnepanelen is het zelfs mogelijk om een energie producerende woning te bouwen. Met de extra energie kunt dan bijvoorbeeld weer gratis elektrisch auto gaan rijden.

Groene energie
Steeds meer duurzame energie

Opgelet

Ga met betrekking tot aanschaf van een warmtepomp niet blind af op de warmtepomp met de meeste subsidie of op de goedkopere merken. Immers de subsidie wordt hoger naar gelang het vermogen van de betreffende warmtepomp hoger wordt. Het heeft geen zin om een 30 kW warmtepomp te plaatsen in een woning die bijvoorbeeld maar 8 kW nodig heeft. Bovendien is de aanschafprijs van een grote warmtepomp natuurlijk ook hoger dan die met een kleiner vermogen.


Nilan Warmtepompen

Het Deense NILAN ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen en heeft een markt leidende positie in Europa. Ruim 40 jaar geleden introduceerde NILAN als een van de eerste fabrikanten ter wereld haar eerste warmtepomp. Sindsdien heeft NILAN zich gespecialiseerd in ventilatie techniek en warmtepompen. De uitgangspunten bij de ontwikkeling van de NILAN warmtepompen zijn altijd de zware omstandigheden van het Scandinavische klimaat geweest. Hierdoor onderscheiden de warmtepompen van NILAN zich door hun kwaliteit, hoge prestaties en zeer lange levensduur. Veel NILAN systemen die meer dan 30 jaar geleden werden geïnstalleerd functioneren nu nog steeds.

Subsidie Nilan Compact P
Geld terug bij aankoop van een Nilan Compact P

Dat is wat NILAN verstaat onder kwaliteit en duurzaamheid. Andere systemen die in aanschaf goedkoper lijken, hebben vaak niet de levens/gebruikscyclus in vergelijking met een NILAN oplossing. Afgezien van de extra installatie kosten bij de noodzakelijke vervanging van een systeem heeft u bij een NILAN klimaat oplossing ook nog een besparing op de kosten voor energie en onderhoud en een groter comfort in uw woning of kantoor. Uiteindelijk is het natuurlijk de ‘Total Cost of Ownership’ die bepalend is voor de uiteindelijke investering en het rendement hierop. Dat is waar een duurzame NILAN klimaat oplossing uiteindelijk ook het verschil maakt.

650 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page