top of page

Nilan.

Bijgewerkt op: 4 nov. 2021

Ventilatie warmtepompen zijn tegenwoordig een duurzaam en energiezuinig alternatief om gebouwen te verwarmen, te koelen en van warm water te voorzien. Het Deense Nilan ontwikkelt en produceert al vanaf de oprichting in 1974 hoogwaardige, energiezuinige ventilatie en warmtepomp-oplossingen en heeft een markt leidende positie in Europa. Ruim 40 jaar geleden introduceerde Nilan als een van de eerste fabrikanten ter wereld haar eerste warmtepomp. Sindsdien heeft Nilan zich gespecialiseerd in ventilatie techniek en warmtepompen. De uitgangspunten bij de ontwikkeling van de Nilan warmtepompen zijn altijd de zware omstandigheden van het Scandinavische klimaat geweest. Hierdoor onderscheiden de warmtepompen van Nilan zich door hun kwaliteit, hoge prestaties en zeer lange levensduur.


Veel Nilan systemen die meer dan 30 jaar geleden werden geïnstalleerd functioneren nu nog steeds. Dat is wat Nilan verstaat onder kwaliteit en duurzaamheid. Andere systemen die in aanschaf goedkoper lijken, hebben vaak niet de levens/gebruikscyclus in vergelijking met een Nilan oplossing. Afgezien van de extra installatie kosten bij de noodzakelijke vervanging van een systeem heeft u bij een Nilan klimaat oplossing ook nog een besparing op de kosten voor energie en onderhoud en een groter comfort in uw woning of kantoor. Uiteindelijk is het de ‘Total Cost of Ownership’ die bepalend is voor de uiteindelijke investering en het rendement hierop. Dat is waar een duurzame Nilan klimaat oplossing uiteindelijk ook het verschil maakt.

Warmtepomp oplossingen woningbouw
Warmtepompen en ventilatie oplossingen sinds 1974.

Nilan is een sterke partner voor iedereen die wil investeren in duurzaamheid en de ventilatie-en warmtepomp oplossingen van de toekomst. Door de jarenlange ervaring in de industrie en haar marktgerichte focus, heeft Nilan geleerd om het belang van kwaliteitszorg en de productontwikkeling als een van haar grondbeginselen te hanteren.

Het ontstaan gaat terug naar de eerste grote oliecrisis van 1974. Een tijd waarin werd gezocht hoe de bouwsector kon bijdragen tot een verminderde energiebehoefte voor haar gebouwen. Vandaag is deze vraag actueler dan ooit. Daarnaast heeft de sector een belangrijke verantwoordelijkheid in het aanreiken en ontwikkelen van een antwoord op de milieu en klimaat problematiek. Dezelfde maatregelen als destijds dienen te worden genomen om ons verbruik in fossiele energiebronnen te beperken. Isoleren is nog steeds de meest eenvoudige en misschien wel de meeste efficiënte maatregel die kan worden genomen. Essentieel is dat bij een goede en doeltreffende isolatie een goede ventilatie aanwezig is.

Warmtepomp productie woningbouw
Moderne productie faciliteiten.

De ventilatie oplossingen van Nilan met ingebouwde warmtepomp zorgen ervoor dat er tijdens de periodes dat er verwarmd moet worden minder energie nodig is terwijl er gegarandeerd een gezonde luchtverversing plaats vindt. Het systeem met actieve warmte terugwinning zal de verse en frisse buitenlucht eerst filteren en vervolgens verwarmen met de energie onttrokken aan de te verversen lucht. De intelligente en efficiënte systemen van tegenwoordig maken het mogelijk niet enkel actief maar ook passief de energie te gaan hergebruiken. Een combinatie van de meest geavanceerde technologieën die nu beschikbaar zijn, met als resultaat een veel beter binnenklimaat met een lagere energie rekening!

Warmtepomp oplossingen woningbouw en bedrijven
Gebruik van uitsluitend hoogwaardige materialen.

Milieubewustzijn is een van de hoekstenen van ons bestaan. Het is de reden waarom naast onze duurzame oplossingen, ook onze productieprocessen milieuvriendelijk zijn. Bij Nilan wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en ligt de focus op recycling en het minimaliseren van afval. Bij de ontwikkeling van onze producten wordt steeds gezocht naar een optimalisering en verbetering van de prestaties en het energieverbruik hiervan.

Nilan boiler fabriek
Warmtepomp boilers van absolute topklasse.


303 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page