top of page

Nilan onderdeel Innovatie Centrum Bouw en Infra

Bijgewerkt op: 26 feb. 2022

Op dinsdagmiddag 2 februari 2021 is het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra officieel geopend door wethouders Martijn Kortleven (Economie) en Brigitte Leferink (Duurzaamheid) van de gemeente Waddinxveen. Het doel van het Innovatie en Experience Centrum is het samenbrengen van innovatieve partijen in de bouw en infrasector en het bieden van de mogelijkheid voor het in de markt zetten van een nieuw product, proces of mindset of om verdere naamsbekendheid te creëren.

Innovatie centrum ventilatie
Innovatie centrum te Waddinxveen

Wethouder Kortleven: “Het is mooi dat al deze bedrijven hun krachten bundelen en versterken in innovatie en verduurzaming”. Momenteel zijn er 14 bedrijven gevestigd in het Innovatie en Experience Centrum.


De speerpunten voor het Innovatie en Experience Centrum zijn technologie, duurzaamheid en circulariteit. Er wordt getoond wat vandaag de dag al te koop is en wat voor anderen nog onbekend of innovatief is. De integrale presentatie en samenwerking van en tussen partijen tonen hiermee aan dat alle (mogelijke) onzekerheden kunnen worden weggenomen.

Innovatie centrum
Opening Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra door de wethouders (foto: Hermen Buurman).

Nico Heijmen (Infinity Repair en initiatiefnemer): “Vanuit de marktpartijen is er een sterke behoefte om innovatie in de breedste zin, bottom-up te presenteren aan opdrachtgevers en adviseurs. Dit centrum wordt gezien als een uitermate geschikte mogelijkheid om deze visie integraal aan te tonen. Het is dan ook heel mooi om te zien dat de gemeente Waddinxveen dit initiatief ondersteunt en omarmt waarmee invulling wordt gegeven aan de maatschappelijke behoeften op het gebied van technologie en milieuvriendelijke oplossingen”.


Wethouder Leferink: “De komst van het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra is een goede aanvulling op wat er al is in Waddinxveen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Bouwacademie. Door samenwerking kan er een nog betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt ontstaan”.

Innovatie centrum Waddinxveen
Het nieuwe innovatie centrum te Waddinxveen

Het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra is gevestigd aan de Kouwe Hoek 6 te Waddinxveen. Voor meer informatie over het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra en de deelnemende bedrijven verwijzen wij u naar de website www.innovatieenexperiencecentrum.nl.


Nilan Nederland

De vraag naar duurzame installatietechnieken neemt rap toe. Met name het klimaatakkoord en interessante subsidies zorgen voor meer vraag naar warmtepompen en goede isolatie mogelijkheden. Meer vraag, betekent ook automatisch meer complexere vraagstukken. Om u hierbij beter van dienst te kunnen zijn hebben we als Nederlandse distributeur & kennispartner van Nilan mee helpen bouwen aan het Experience Center. Naast educatieve opleidingen, product trainingen en informatie seminars staan dagelijks onze (product)specialisten voor u klaar. Het experience center wordt gebruikt voor projectondersteuning voor ontwikkelaars en woningcorporaties door heel Nederland.


Nilan ventilatie warmtepomp

In het Experience Center vind je verschillende duurzame installatietechnieken als een Compact S ventilatie warmtepomp, de vernieuwde Combi SH en een eenvoudige opstelling van ons Nilair ventilatie systeem.

Compact S ventilatie warmtepomp
Compact S ventilatie warmtepomp

Woningcorporaties en project ontwikkelaars maken hier kennis met producten en vernuftige oplossingen om woningen en bedrijfspanden gasloos te maken. De ruimte wordt ook gebruikt voor trainingen, lezingen en vergaderingen. In onze Experience Center ervaart u de mogelijkheden van een ventilatie warmtepomp en krijgt u advies op maat. Demonstraties en bezoeken van het innovatie center uitsluitend op afspraak en met in acht neming van de corona maatregelen.


Innovatie en Experience Centrum Bouw - Infra

Kouwe Hoek 6

2741 PX Waddinxveen

info@nilannetherlands.nl

255 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page