top of page

NILAN Compact P Klimaatsysteem

Bijgewerkt op: 7 sep. 2023

Een innovatief en compact All-in-One klimaatsysteem met ingebouwde warmtepomp voor uw woning. Actieve en passieve ventilatie, comfort verwarming, comfort koeling, centrale verwarming en warm water in één compact toestel.

Compact P ventilatie warmtepomp
Compact P ventilatie warmtepomp.


Uw nieuwe woning is uitstekend geïsoleerd en heeft geen gasaansluiting meer nodig. Dit betekent dat er nog maar weinig energie nodig is om de woning het gehele jaar door op een constante en aangename temperatuur te houden. Het energiezuinige en op elektriciteit werkende Compact P klimaatsysteem van Nilan verzorgt comfort ventilatie voor het gehele jaar, verwarmt de woning in de winter, koelt de woning in de warmere zomermaanden en met de ingebouwde boiler heeft u 365 dagen per jaar voldoende warm water. Gemiddeld genomen zal het Nilan All-in-One klimaatsysteem bij een goed geïsoleerde (richting passief niveau of beter) woning slechts 1500 KiloWatt aan elektriciteit verbruiken op jaarbasis. Op basis van de huidige 2017 tarieven per kWh van 22 Euro cent dus slechts Euro 330,00 per jaar. Indien u ook kiest voor het gebruik van zonnepanelen heeft u al snel een nul op de meter of zelfs energie producerende woning.


Compact P ventilatie warmtepomp
Nilan Compact P ventilatie warmtepomp.


Comfort Verwarming.

Innovatief en comfortabel verwarmen met de Compact P dankzij de ingebouwde warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat met weinig elektriciteit heel efficiënt warmte onttrekt uit de omgevingslucht, de bodem of uit grondwater uit. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van uw woning en het wordt ook gebruikt voor het verwarmen van het tapwater in de ingebouwde boiler.


Comfort Koeling.

De vraaggestuurde en temperatuur gerelateerde werking van de ingebouwde warmtepomp in de Compact P zorgt ook automatisch voor comfort koeling wanneer dit nodig is. Het systeem is in staat om de zuivere en frisse toevoer lucht te verlagen tot 10 graden Celsius. Belangrijk hierbij om te weten is dat dit niet te vergelijken is met de koeling zoals bij een air-conditioning. Bij de All-in-One Compact P wordt de luchtvochtigheid van de binnenlucht gecontroleerd en omlaag gebracht. Dit zorgt automatisch voor een ultiem comfortabel binnenklimaat, zelfs bij een hogere temperatuur.

Comfort Ventilatie.

De Nilan Compact P beschikt standaard over een hoog efficiënte en gecontroleerde ventilatie module met Warmte Terug Winning (WTW ventilatie). Automatisch wordt evenveel verse lucht toegevoerd en gefilterd door het ingebouwde fijn stof filter als dat er gebruikte en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Verse buitenlucht wordt toegevoerd in woon- en slaapkamers en vervuilde lucht wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Stofdeeltjes, vocht en onaangename geuren worden onttrokken aan de woning. Omdat beide luchtstromen automatisch worden geregeld is er continue een gegarandeerde luchtverversing in uw gehele woning.


Comfort warm water.

De ingebouwde warm water boiler heeft een capaciteit van 180 liter op gemiddeld 55 graden. Hierdoor heeft u de beschikking over ongeveer 300 liter warm water. Dit is voldoende voor de meeste gezinnen en situaties. Er is altijd de mogelijkheid voor de plaatsing van een extra boiler voor een grotere capaciteit. De boiler is ook een ontwikkeling van Nilan zelf en heeft een omhulsel van 2 lagen geëmailleerd glas om verzekerd te zijn van een lange levensduur. Ook hier zorgt de ingebouwde warmtepomp in combinatie met de warmte wisselaar unit weer voor een uiterst efficiënte warm water voorziening. De standaard ingebouwde anti-legionella functie (voor thermische desinfectie) zorgt er automatisch voor dat op een vast in te stellen tijds interval de temperatuur van het water in de boiler voor een korte periode wordt verhoogt zodat legionella nooit een kans krijgt.


Nilan EM-Box.

De Nilan EM-box kan worden aangesloten op alle modellen van de Compact P.

Een EM-box maakt warmteterugwinning mogelijk via de afzuigkap van de woning.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte die wordt gegenereerd tijdens het koken.

Nilan EM Box
Nilan EM-Box

De EM-box is voorzien van een extra vet filter ter voorkoming van vervuiling van de ventilatie door de Nilan Compact P.Passief huis gecertificeerd.

De Compact P is als één van de weinige compacte systemen in de wereld, passief huis gecertificeerd. Deze internationale certificatie houdt in dat de Nilan All-in-One Compact P automatisch een goedkeuring heeft voor gebruik in een passief huis. Voor installateurs kijk op onze dealer pagina.

410 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page