top of page

Gratis warm water

De Nilan Compact P2 is de meest ideale warmtepomp voor het verwarmen en koelen van goed geïsoleerde woningen en appartementen. Met deze compacte unit heeft u een

duurzame, energiezuinige en complete alles-in-één oplossing. Dit systeem combineert optimale ventilatie met warmteterugwinning (balansventilatie systeem D), verwarming, actieve koeling (tot 10 graden ruimtekoeling), en warm tapwater in één installatie die slechts 0,55 m² inneemt, wat meer ruimte voor de bewoners betekent. Optioneel kan de afzuigkap in de keuken geïntegreerd worden in het systeem zodat ook de warmte die hierbij vrijkomt wordt benut. Het systeem gebruikt de binnen- en buitenlucht als bron. Een buitenunit of grondboring is hierdoor niet meer nodig.

Duurzame warmtepomp
De warmtepomp voor het verwarmen en koelen van goed geïsoleerde woningen en appartementen

Dankzij zijn ongeëvenaarde efficiëntie onderscheidt het Nilan-systeem zich wezenlijk van andere producten op de markt. Het is het enige systeem op de Nederlandse markt dat tijdens actieve koeling in de zomer de energie gebruikt om tapwater te verwarmen. Hierdoor wordt niet alleen bijna gratis warm water geproduceerd in de zomer, maar wordt ook voorkomen dat onnodige warmte wordt verspild, wat bijdraagt aan het voorkomen van onnodige opwarming van ons klimaat. De volgende grafieken illustreren in drie verschillende situaties het werkelijke energieverbruik in kWh voor het produceren van warm water door het systeem.

Actieve ventilatie koeling
Verbruik van Warm Water met een Nilan Compact P2 in een Woning met een 2-Persoonshuishouden

De grafieken presenteren daadwerkelijke meetgegevens uit situaties met een gezinssamenstelling van 2 en 4 personen.

Nilan 50 jaar
Al 50 jaar op de markt met innovatieve producten - In Nederland is de Compact P al meer dan 35 jaar in gebruik

De geïntegreerde klimaatoplossing zorgt voor een duurzamer en efficiënter gebruik van energiebronnen, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

Effectieve koeling
Verbruik van Warm Water Nilan Compact P2 van een 2-Persoonshuishouden in een kleine woning

Innovatief ontwerp en lage onderhoudskosten

De Nilan Compact P2 ventilatie warmtepomp draagt bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat door constante ventilatie en luchtzuivering. Dankzij het innovatieve ontwerp en de lage onderhoudskosten kunnen gebruikers van het systeem jarenlang genieten van een lage energierekening, een optimaal en vooral gezond binnenklimaat.

Verminderd energieverbruik en verbeterde luchtkwaliteit dragen zo bij aan een groenere wereld. Ook het gratis warm water in de zomer draagt hier aan bij.

Gratis warm water
Verbruik van Warm Water met een Nilan Compact P2 in een Woning met een 4-Persoonshuishouden

Optimaal hergebruik van warmte

De Nilan Compact P2 volgt de filosofie die Nilan sinds 1974 hanteert. Het systeem benut alle verloren en nog bruikbare energie in de woning. Een voorbeeld hiervan is de foto hieronder. De ventilatie-uitblaas van het Nilan systeem voert de afvoerlucht onder nul graden naar buiten. Restenergie (lees: warmte) die nog aanwezig was in de woning, wordt door het systeem gebruikt voor het maken van warm water of het verwarmen van de woning met behulp van de ventilatielucht. Het resultaat is dat naast gratis warm water in de zomer ook de sneeuw in de winter blijft liggen op dit dak en er geen energie verloren gaat.

Beste ventilatie warmtepomp
Bij gebruik van een Nilan compact P gaat er geen warmte naar buiten verloren en blijft de sneeuw liggen

Net zoals in de zomer geen energie verloren gaat, is dit ook van toepassing in de winter of koudere maanden. Ook hier betekent het optimaal hergebruiken van warmte lagere energiekosten en een duurzamer gebruik van hulpbronnen, wat gunstig is voor zowel het milieu als de kosten voor het gebruik van energie. De Nilan Compact P2 biedt een unieke en duurzame oplossing door restenergie opnieuw optimaal te benutten. Hierdoor worden zowel de ecologische voetafdruk als de energiekosten verminderd.


Ruimtebesparende warmtepomp
Nilan Compact P2 alles in één klimaat systeem, slechts 0,54m2 ruimte voor een complete klimaatoplossing

Actieve koeling


Comfortabele koeling en optimale luchtvochtigheid
Comfortabele koeling en optimale luchtvochtigheid

Naast het uiterst efficiënte produceren van warm water tijdens de zomermaanden, biedt het Nilan Compact P2 systeem ook uitstekende koelmogelijkheden via het ventilatiegedeelte. In het voorbeeld hiernaast ziet u een praktijkvoorbeeld uit een van onze projecten.

Op warme dagen, wanneer de buitentemperaturen oplopen tot 32 graden, kan de Nilan Compact P2 de temperatuur in de woning op een aangename 23 graden houden. Dit gaat gepaard met een ideale en optimale luchtvochtigheid van 52%. Dit zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat en een significant verbeterd wooncomfort.
Diverse projecten

Omdat er geen buitenunit of grondboring nodig is, worden de Compact ventilatie warmtepompen van Nilan steeds vaker toegepast in projecten door heel Nederland. Een overzicht van een aantal van deze projecten kunt u vinden onder referenties.


Alle voordelen van het systeem kunt u in deze info set hier vinden.

Duurzame klimaatsystemen van Nilan
Duurzame klimaatsystemen van Nilan

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page