top of page
WTW filters
WTW filters

WTW filters

WTW filters van Nilan voor uw ventilatie systeem worden net als alle Nilan producten geproduceerd in Denemarken. Omdat de filters in nauwe samenwerking betreffende de kwaliteitseisen vanuit Nilan zijn geproduceerd, voldoen ze daarom aan de normen en voorschriften vanuit Nilan als toonaangevende fabrikant van ventilatie systemen op de Europese markt. Goede WTW filters zorgen ervoor dat het aantal bacteriën, virussen en andere verontreinigingen beperkt worden in uw woning. Als er niet goed geventileerd wordt en filters worden niet met regelmaat vervangen dan heeft dit minder goede gevolgen voor de gezondheid en comfort met betrekking tot uw binnenklimaat. Ook vermindert een slecht binnenklimaat de productiviteit van mensen met 5 tot 10%. Op onze scholen in Nederland kan het de leerprestaties zelfs met 30% verminderen. En wie niet goed ventileert in de slaapkamer, slaapt vaak slechter. Schone, goed gefilterde en frisse lucht heeft veel voordelen voor uw als bewoner. We worden minder snel ziek en doordat we beter slapen hebben we meer energie en presteren we beter. Hoog tijd dus om goed te ventileren met een ventilatie warmtepomp van Nilan en daarbij ook de juiste WTW filters te gebruiken.

Nilan filters voor uw balansventilatie zijn online te bestellen in onze filtershop.

Nilan Filters

WTW FILTERS

WTW filters

WTW filters spelen een belangrijke rol bij de kwaliteit en nut van uw Nilan ventilatiesysteem of Compact ventilatie warmtepomp. Ze houden de kwaliteit van de lucht op peil en zorgen ervoor dat het ventilatiesysteem 24 uur per dag goed en optimaal blijft functioneren wat uiteindelijk ook weer resulteert in een lager energie verbruik. De lucht die we dagelijks in onze woning inademen bevat diverse verschillende stofdeeltjes en bepaalde verontreinigingen zoals pollen van stuifmeel, roetdeeltjes van het verkeer en andere verontreinigingen. Sommige van die stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid of veroorzaken allerlei allergische reacties (hooikoorts, astma). Met behulp van WTW filters kun je een groot deel van deze stoffen filteren zodat de concentratie van de lucht in onze woning tot een minimum wordt beperkt. Standaard zijn alle ventilatie systemen van Nilan voorzien van een zogenaamde G4 filterklasse.

POLLENFILTER

Pollenfilter

De standaard G4 filters beschermen uw Nilan WTW unit tegen insecten, grofstof, zand, haren, roetdeeltjes van het verkeer en andere verontreinigingen die in de lucht voorkomen. Een hogere en nog betere klasse zijn de de F7 filters, ook wel pollenfilter of fijnstoffilter genoemd. Dit robuuste filter is een upgrade van uw standaard G4 filter in uw Nilan ventilatie warmtepomp. Deze fijnmazige filters beschermen u naast grovere stoffen ook tegen fijnstof en pollen dat door de wind wordt meegenomen. Fijnstof is bij inademing schadelijk voor de gezondheid. Een pollenfilter geeft de beste bescherming tegen fijnstof en pollen in uw woning. Het minimaliseert vervuiling van verkeersdeeltjes tot 30% en filtert tot 50% meer kleine en schadelijke roet en rook deeltjes uit de buitenlucht. Met een F7 Pollenfilter voor uw Nilan ventilatie warmtepomp krijgt u een nog schoner en gezonder binnenklimaat.

NILAN FILTERS

Nilan filters

De unieke samenstelling van geplooid filtermateriaal in de Nilan filters en een stabiel frame zorgt voor het hoogst mogelijke filteroppervlak. Een groot filtergebied zorgt voor een optimale levensduur van uw filter. Filters voor uw Nilan ventilatie warmtepomp zijn ook ontworpen om het energieverbruik voor de werking van uw installatie te verminderen, terwijl de structuur van het filter resulteert in een grote stofophoping en een langere levensduur van de ventilatoren. Het wassen of met een stofzuiger reinigen van uw filter wordt niet aanbevolen door de fabrikanten. Om dat één keer te doen, zoals nadat uw woning is opgeleverd en nog veel bouwstof heeft kan geen kwaad. Als u het vaker doet gaat de structuur van het filter stuk en verliest het zijn goede werking. Alleen met nieuwe filters zorgt u voor een optimale werking en betere luchtkwaliteit.

bottom of page